2010-04-20 16:25:57• hírek • Szatmar.ro

A szezonról dönt a szerdai meccs

A VSK-nak le kell győznie az Aradot, különben elúszott a rájátszás.

A Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapata úgy indult neki az idei szezonnak, hogy két komoly célja volt: egyrészt bejutni a bajnokság négy csapatos rájátszásába, másrészt olyan messze jutni a Román Kupában, amennyire csak lehet. Utóbbi remekül sikerült, hisz a lányok a fináléig meg sem álltak, ennél azonban kétségtelenül fontosabb a rájátszásbeli szereplés.

Ehhez pedig a csapatnak két igen egyszerű feltételt kell teljesítenie: hazai pályán le kell győznie az Aradot szerdán (19.30) valamint az utolsó fordulóban a Rapidot idegenben. Utóbbi feladat, tekintve a bukarestiek játékerejét, nem megoldhatatlan (és ekkor még enyhén fogalmaztunk), ám a Kőrös-partiak részéről igen komoly ellenállásra lehet számítani. Az két csapat előző meccsén az aradiak 91-56 arányban nyerni tudtak, azóta azonban történt egy és más a házuk táján: a görög edző helyét például az amerikai Stacy Nolan vette át, aki korábban a Sepsiszentgyörgyöt is irányította.

Ennek ellenére a VSK számára nincs más út, csak a győzelem, a rájátszásból való kimaradás ugyanis az egész idei szezont „eláshatja": „Mindenki tudatában van a meccs jelentőségének, és a lányok fel is vannak készülve, úgy érzem a közönség támogatásával is meg kell lennie a győzelemnek. Az ellenfél legutóbbi mérkőzéseit megtekintettük, és az általános vélemény az, ha a csapat az utóbbi időben nyújtott teljesítményét produkálja, akkor verhető az Arad", mondta Éles Péter menedzser.


A VSK-nak nyernie kell az Arad ellen
A VSK-nak nyernie kell az Arad ellen


Ha már a szakembernél tartunk, Éles a hét elején Bukarestben tartózkodott, ahol részt vett a szövetség közgyűlésén. Mivel a vulkáni hamu miatti légtérzár miatt többen nem tudtak részt venni, a közgyűlés döntésképtelen volt, arra viszont hasznos volt, hogy a résztvevők különböző javaslatokat tegyenek. Éles a bajnokság lebonyolításának változtatását vetette fel.

Javasoltam, hogy rendszer legyen olyan mit korábban volt, vagyis az első szakasz után minden csapat vigye tovább az egymás elleni eredményeket, és a nyolccsapatos rájátszás előtti második körben csak azokkal játszon mindenki, amelykekkel még nem mérkőzött. A jelenlegi rendszerben az első körnek semmi tétje nem volt, mivel ezt követően törölték az eredményeket. Ráadásul így a bajnokság elhúzódik május végéig, ami csak itt Romániában van így, más országokban már a bajnoki döntő első meccsén is túl vannak. Azt is szorgalmaztam, hogy a rájátszásban az arany és a bronzmeccs három nyert mérkőzésig tartson, és a bajnokságban a mérkőzéseken az eddigi egy román játékos helyett kettőt legyen kötelező szerepeltetni", mondta Éles.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: